2017-04-12

Falszigetelés

Cégünk vizes, felázott falak szigetelésével foglalkozik. Fő tevékenységi körünk az injektálás.

De mit is jelent az injektálás?

Az injektálásnak 3 módszere van: alacsony, közepes és magas nyomáson történő injektálás. Ezt annak függvényében választjuk ki, hogy milyen a fal vastagsága, illetve hogy tömbinjektálásról van-e szó. Sajnos a régi házaknál már tönkremegy a szigetelőlemez és így a ház könnyen felvizesedik, majd ezt követően kezd a vakolat salétromosodni, kis idő múlva pedig leválik a falról. Köztudott, hogy a vizes, dohos, salétromos falak nagyon egészségkárosítóak. Ez mind kiküszöbölhető az utólagos injektálásos módszerrel. Az injektáló anyagok szinte 100%-ban kapillárisan felszívódnak, elterülnek és megakadályozzák a felszálló víz útját.

Az injektálás azért is hasznos, mert kivitelezési ideje alacsony. Egy átlagos családi ház utólagos falnedvesség-szigetelése mindössze 1 napig tart.

A munkafolyamat

A vizes falazatba a padló síkjától 5 cm-re 12 centiméterenkénti osztásban 12 cm átmérőjű fúrószárral furatokat készítünk. Ezt követően injektáló csonkot helyezünk a furatokba. Léteznek 100 baros injektáló csonkok, valamint 300 baros, magas nyomású fém injektáló szelepek. Ezek a csonkok az injektáló folyadék felszívódása után eltávolításra kerülnek.

Az általunk legtöbbet használt injektáló folyadék az egykomponensű szilán anyag. Előnye, hogy hamar felszívódik, és elzárja a felszálló víz útját.

Ez a munka nem jár falbontással, csekély mennyiségű por keletkezik, a fal környezete tiszta marad.

Az elvégzett injektálásos falszigetelés után minden esetben tanácsos minimum 50 cm magasan a vakolatot leverni, a salétromot eltávolítani (pl. STOP SÓ segítségével), majd ezt követően lélegző vakolatot készíteni.

Cégünk családi házak, irodák, társasházak, templomok, műemléki hivatalok szigetelését vállalja, a beinjektált anyagokról minden esetben terméktanúsítványt adunk.