2017-04-12

Falszigetelés

Cégünk vizes, felázott falak szigetelésével foglalkozik. Fő tevékenységi körünk az injektálás.

De mit is jelent az injektálás?

Az injektálásnak 3 módszere van: alacsony, közepes és magas nyomáson történő injektálás. Ezt annak függvényében választjuk ki, hogy milyen a fal vastagsága, illetve hogy tömbinjektálásról van-e szó. Sajnos a régi házaknál már tönkremegy a szigetelőlemez és így a ház könnyen felvizesedik, majd ezt követően kezd a vakolat salétromosodni, kis idő múlva pedig leválik a falról. Köztudott, hogy a vizes, dohos, salétromos falak nagyon egészségkárosítóak. Ez mind kiküszöbölhető az utólagos injektálásos módszerrel. Az injektáló anyagok szinte 100%-ban kapillárisan felszívódnak, elterülnek és megakadályozzák a felszálló víz útját.

Az injektálás azért is hasznos, mert kivitelezési ideje alacsony. Egy átlagos családi ház utólagos falnedvesség-szigetelése mindössze 1 napig tart.

Egysoros injektálás

Az egysoros injektálást közepes nedvességtartalmú falnedvesség esetén használjuk. A vizes falazatba a padló síkjától 5 cm-re 12 centiméterenkénti osztásban 12 cm átmérőjű fúrószárral furatokat készítünk, amelyeket alaposan kitisztítunk. Ezt követően injektáló csonkot helyezünk a furatokba: erre azért van szükség, mert ezeken keresztül jut az injektáló anyag a fal szerkezetébe. Ezek a csonkok az injektáló folyadék felszívódása után eltávolításra kerülnek.

Furatok elkészítése és tisztítása

Az injektálócsonkok elhelyezése

A szigetelőanyag falba juttatása injektálógéppel

 

Duplasoros injektálás

A duplasoros injektálást akkor használjuk, amikor a fal nedvességtartalma igen magas. A felázott, vizes falba két sorban helyezzük el az injektáló szelepeket (csonkot), amelyen keresztül a nagy víztaszító képességű szigetelőanyag a falba jut. Természetesen, csakúgy, mint az egysoros injektálásnál, az injektáló csonkok eltávolításra kerülnek azután, hogy az injektáló folyadék felszívódott a falban.

Nagynyomású injektálás

nagynyomású injektálást minden esetben betonfalak, zsalukőfalak esetében használjuk, illetve minden olyan esetben, ahol vastag, tömör falak felázását kell megszüntetni. Ezzel a módszerrel sok vállalkozó nem foglalkozik, hiszen kivitelezése nehézkes, sok szakértelmet igényel. Mi az ilyen falak problémáit is tudjuk orvosolni.

Tömbinjektálás

tömbinjektálást általában pincék, mélygarázsok szigetelésénél használjuk, ahol az építményt nem lehet körben kiásni. Mivel itt a nedvesség nem alulról, hanem oldalról érkezik, ezzel a technológiával tudjuk leghatékonyabban a mélyen, föld alatt lévő falak nedvességtartalmát csökkenteni, hiszen itt egy négyzetméternyi falba 32 injektáló csonk kerül, ezeken keresztül jut a szigetelőanyag egyenletesen eloszlatva a fal szerkezetébe.

Áztatásos falszigetelés

Az áztatásos falszigetelés cégünk fejlesztése. A beton-, ill. zsalukőfalak szigetelése magas nyomáson nem mindig sikeres, de az áztatásos falszigetelés megoldást nyújt azokra az esetekre is, amikor a nagynyomású injektálás nem alkalmazható.

Vályogszigetelés

Cégünk vállalja vizes, nedves vályogfalazat, ill. vert falazat szigetelését is.